Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Monday, March 18, 2013

MaLu vs mAraH


as-salam semua..
hari ni ringkas je entry cik puteri..
mood cik puteri for today
^
^
^
^
^
^
^
^



vs



Sunday, March 17, 2013

KuaTkaN SemaNgAt WahAi SahaBatKu



as-salam semua..
dah lama cik puteri tak update entry baru..
lately busy sikit..
dan macam-macam lagi yang berlaku dalam hidup cik puteri..

11 mac yang lalu....
sahabat saya cik fatymah telah kehilangan ibu tersayang..
cik puteri sendiri pun mula-mula x boleh nak terima apa yang berlaku..
ianya berlaku dalam sekelip mata..
dah x boleh nak makan sayur keladi..
cik puteri x dapat nak rasa masakan arwah ibu cik fatymah dah..
tapi apakan daya..
jodoh, ajal dan maut semuanya ditentukan oleh Allah SWT..
ianya hanya dipinjam sekejap untuk kita..
sudah sampai masanya, ia akan kembali kepada-Nya..

cik puteri harap sangat kawan baik dia kuat untuk menerima segala cabaran dan dugaan ini..
setiap yang berlaku pada diri kita semua ni ada hikmahnya..
dan setiap ujian yang diberikan tidak akan melebihi kemampuan kita..
cik puteri tak tahu nak cakap camne
cik fety je tahu macam mana rasanya kehilangan seorang yang tersayang..
cik puteri harap sangat cik fety jangan putus asa..
dapatkan skrol ijazah untuk arwah ibu fety ye..
walaupun arwah ibu x sempat nak melihat kejayaan anaknya itu..

tapi jangan sedih-sedih ye..
ramai lagi yang akan menyokong cik fety..
cik puteri sentiasa ada untuk kamu....


Friday, March 8, 2013

HujaN kEmaRiN


as-salam semua kawan-kawan blogger...
dah dua hari x update entry baru..lately cik puteri busy sikit la...
heheheheh
ada something cik puteri nak share dgn "cik teman" ni...
huhuhuhuhuhuhu


cik puteri tgh syok online facebook ni...
tiba-tiba ada satu friend request...
ish sape plak yg request ni kan...so cik puteri klik la friend request tu..
alamak..mmg trkejut giler la cik puteri bila tgk sape yg request tu..
secara automatik cik puteri terus la hide request tu kan..
x sanggup cik puteri nak approve..

sejarah silam cik puteri dgn encik tu mmbuatkan cik puteri tak boleh nak menerima someone special
dalam hidup cik puteri ni..
memang cik puteri dah boleh maafkan dia TAPI.....
luka tu still masih ada..
dan sampai bila-bila pun cik puteri tak akan lupa..
ianya tetap akan menjadi sejarah silam untuk cik puteri buat selamanya..

cik puteri pun x tahulah kenapa cik puteri boleh berdendam macam ni sekali..
mungkin kelakuan encik tu membuatkan cik puteri terkejut...
dengan tiba-tibanya encik.........................tuttttttttttttttttt
dan dengan tiba-tibanya lagi cik puteri ternampak something di ........................tuttttttttttttttttttttttttt

waktu tu hanya TUHAN je yang tahu betapa kecewanya hati cik puteri..
x pernah terfikir perkara ni boleh terjadi sampai macam ni sekali..
dan sejak dari itu..
sungguh sukar cik puteri nak menerima seseorang yang istimewa dalam hati ni..
bukannya cik puteri x nak buka hati untuk someone special..tapi sangat TAKUT...
takut jika ianya berlaku semula dalam hidup cik puteri...

cik puteri berterima kasih sangat-sangat kat cik turah n cik haini..
x pernah hilang dari cik puteri..
sentiasa memberi sokongan pada cik puteri..
sejak kebelakangan ni cik puteri RINDU sangat kat cik bff ni..
walaupun kami bukan lagi............................tuttttttttt

sampai bila-bila pun cik puteri x akan approve..
sampai bila-bila pun cik puteri x nak ambik tahu pasal encik tu..
sampai bila-bila pun jangan sesekali datang dalam hidup cik puteri even sebagai kenalan biasa...
sejak tarikh keramat tu..
encik dah hilang dari segala kenangan manis cik puteri...
hanya kenangan pahit encik je yang menghantui cik puteri..
maaf sangat..cik puteri x cukup kuat nak lupakan semua yang encik dah lakukan pada saya..

ia mungkin memakan masa yang lama untuk cik puteri ceria seperti dulu..
walaupun sekarang ni cik puteri dah menulis semula setelah sekian lama menyepi..
x semestinya cik puteri dah lupa apa yang encik dah lakukan..
sekali lagi cik puteri minta maaf atas sikap cik puteri ni..

cik puteri sentiasa berdoa supaya awak bahagia dengan insan tersayang..
dan cik puteri juga berharap encik sentiasa mendoakan kebahagiaan cik puteri..
mungkin suatu hari nanti cik puteri boleh ceria seperti dulu..



Kemarin ku dengar kau ucap kata cinta
Seolah dunia bagai dimusin semiesia.Net
Kau datang padaku membawa luka lama
Ku tak ingin salah semua seperti dulu
Tak ingin lagi rasanya ku bercinta
Setelah ku rasa perih
Kegagalan ini membuatku tak berdaya
Tak dapat lagi rasanya ku tersenyum
Setelah kau tinggal pergi
Biarkan ku sendiri tanpa hadirmu kini lagi
Biar ku sendiri tanpa hadirmu kini lagi
Hujan kemarin"













Wednesday, March 6, 2013

bLooD dOnatioN


pagi-pagi dah bersemangat nak g kerja ni...
bukannya ape..excited nak g derma darah kat kompleks siswa UMT..
semalam,,tunggu punya tunggu..agak pelik..
kenapa x da orang pun derma darah kat sini..rupa2nya salah trikh la..
excited punye pasal..sampai lupa trikh..adoyaiiiiiii..pening2...

dah punch card..cik puteri buat la krja skit-skit..
second day kat jabatan baru kan..
pastu da staf ajak g makan...mmg x tolak la kan sbb mmg kna mkn sblum g derma darah..
nak mkn pgi tu sblum kerja x sempat plak..
sebabnye cik puteri ni bgun punya la lmbat..lena sgt tidurnye....
ish ish ish...susah nak buat calon menantu ni..kikikikik

alhamdulilah kenyang makan sarapan pagi tu..
nasi kunyit + nescafe o ais sudah selamat masuk dalam perut..
so ape lagi..cpt2 trun bawah nak g derma darah...
( dalam hati kalu x pass pun x plah..huhuhuh)

akhirnya...................yeah.hhh......................
pass jugak kali ni stelah 2 kali kna reject...
berdebar-debar jugak la nak derma setelah sekian lama asyik x lepas je..

tunggu punya tunggu....ramai giler student yg nak derma darah...
naik office smula buat kerja la....
and then turun la balik..wowwwwww...ramai lgi student ni...
bila nak habis la dahh.....penat menunggu..

jam menunjukkan pkul 4 petang...
akhirnya...tiba turn cik puteri nak derma darah..
time nurse nak suntik tu..
memang x la cik puteri nak tengok jarum yang agak besar la jugak...
rasa nak lari balik je wlaupun dah baring atas kerusi tuuuuuuuuuuuuuu...
wat muka blurrrrrr je la time tu..
nak cover sikit la prasaan takut tu..

sempat lagi adik kat sebelah tu ckp....
" akak..lajunya darah akak keluar..."
wwowwwwwwwwwwwwwwwwwww ye ke.....excited kot cik puteri ni nak derma darah...
tu yg darah kluar kaju je....100km/jam..hahahah
x sampai 5 minit dah settle derma darah..
so rehat2 skejap la atas kerusi tu..
kalu x pengsan plak cik puteri ni...
muka pun dah pucat..

sempat lagi snap gambar time derma darah tu..
dengan muka x malu..
" adik..boleh x tolong ambik gmbar akak.."
hehehehehhehe...



sempat lagi tunjuk peace time derma darah..kikikii



dapat la kipas freeeee...dri PKU UMT





yang paling penting nak sijil ni buat kenangan..hehehe


disebabkan cik puteri lupa nak bawak buku merah tu..dapat kad ni lahhhh








Tuesday, March 5, 2013

RinDu aLisYa




nak tahu kat sape cik puteri sesangat la rindu ni..
jom-jom tengok video kat bawah ni,..
^
^
^
^
^

video

rindu sangat kat alisya..
nanti kaklong blik kampung erk..
tungu taw...





al-IkhSan....


dalam emosi x menentu disebabkn mrajuk ngn cik bff
nafsu nak berSHOPPING mesti la x kan hilang punyerrrrrr..
nak shoping beg punya pasal..prasaan mrjuk tu kita simpan dalam almari besi kjap..
hahahahhaah..
supaya dia x keluar nak kcau mood cik puteri yang nak shopping ni...

rasa macam nak keluar LAVA je dri mulut cik puteri ni nak ajak g al-ikhsan..
nak cakap ke x..nak cakap ke x?????
itu la ayat yg menari-menari dalam fikiran cik puteri time tu..
akhirnya keputusan pun telah di ambil...
terover la plak cik puteri ni nak berSTORY pun..
macam hakim nak jatuhkan hukuman kat pesalah la plakkkkk.....adoyaiiiiii...

dengan BISMILAH cik puteri ajak la g al-ikhsan jap..
time tu boleh plak dia wat x tahu je..
fuhhhhhhhhh..menyesal plak cik puteri mintak tolong..
wat muka blurrrrrr je time tu..

TIBA-TIBA brhenti kat tepi jalan...
comform2 la kat tepi jalan kan..kalu kat tengah jalan.....mmg dah lama kena lenyek ngn tayar basikal......
cik puteri ni ikut la...nak kemana x tahu la..
jeng jeng jeng....
ternampak al-ikhsan.....
wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww


rupa-rupanya g bwk cik puteri shoping kat al-ikhsan,,
hehehehehehhe
suka la sesangat kan cik puteri ni..
mata pun melilau mncri beg yg sesuai..
fuhhhh..kecewa sbb x da beg yang menarik...
balik ke kereta dngn hampa sekali...
hurmmmmmmm...lain kali la g shoping plak....



ehhhhhhh kenapa ni tiba2 je kereta ni brhenti plak...
yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
cik puteri nmpak 2 buah kedai al-ikhsan...
ingatkan nak balik dah tadi...
rupenye2..tutttttttttttttt.....



inilah dia hasil shopping cik puteri tadi..
wlaupun design yang cik puteri nak tu x da...
yang ni pun kira ok la....
hehehhehe..
suka-suka



free gift.....


aLa tOmeI-tOmeI CiK aNnE


as-salam.....
ehhhhhhhhhh..baru je lgi cik puteri update entry petang tadi and NOW ada lagi entry baru..
amboi-amboi!!!!!!!!! tahu la cik puteri rindu GILER kat cik teman ni,,
TAPI x kan la nak berpisah sekejap pun x boleh kan..
kikikikikikikki..

ada la kan satu cerita yg cik puteri nak kongsi dengan teman2 cik puteri ni..
rentetan cerita dari entry sebelum ni kan..
kelaparan yang amat sangat mmbuatkan cik puteri g dinner la mlm ni..
tgh syok punya syok menyuap nasi ke dalam mulut..
jeng jeng jeng....tiba2 cik nad & cik adzly ni boleh plak tergelak kan sambil makan..
cik puteri dengan muka blurrrrr nye disebabkan trlalu lapar....
lambat sikit la nak menDIGEST ape yg berlaku sebenarnya..
huhuhuuhuhuhuhuhuhu



cuba korang tengok apa yang pelik dgn gambar kat atas ni...
hahahahahhahaha



nampak x ape yg cik puteri ingin sampaikan ni...
ni lah dia cik anne kita ni..
memang x boleh lari dengan sikap kebudak-budakan dia ni....
alahai..memang jadi bahan gurauan setiap kali cik putei brsama dgn adik-adiknya...
even pegang sudu pun dah macam budak2 baru belajar nak makan berdikari..


inikan plak bila korang dengar suara cik anne yg kiut miut ni..
nak marah pun boleh cancel taw x..
entah kemana hilang perasaan nak marah tu bila tgk gelagat cik anne kita ni..

memang dah x da idea pun nak update entry baru malam ni,,
tpi disebbkn cik anne kita ni yg brsifat kebudak-budakan..
terus mencurah-curah idea nak update entry baru malam ni..
hehehehehehhehehehehehehehe

cik nad kita plak bagi idea yg bernas..
korang nak tahu idea cik nad la ambk pcture kat atas tu...
nampak sangat kenakalan cik puteri n adik2 nya nak kenakan cik anne kita ni...
cik anne jgn la mrah plak ye..
alaaaa..tomei tomei cadik annne........
x mau mjuk2 ye...
heheheheheheh





SamBungAn KisaH CiK puTerI merAjuK


ish..ish...ish...
emosi yang melampau membuatkan cik puteri kelaparan...
( padan muka kat cik puteri)...
tu la pasal...ajak makan x nak...mcm2 alasan cik puteri bagi...
sape suruh x nak makan...
kan dah sakit..siap berguling2 kat atas katil...
cover punya cover..
padan muka la kan cik puteri...

wawuawuawuawuauwa....sesangat la lapar cik puteri ni..
tapi apakan daya..disebabkan merajuk..x mau makan la kononnya..
hampeh betul la cik puteri ni..
penat je en.alien drive ajak keluar...
huhuhuhuhuhuhuhuhuu

TAPI kan budk kecik ni  pun satu la..
knp la asyik tanya cik puteri ni nak makan ke x...
adoyai..
memang la jawapan cik puteri tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


x kan la x faham2 lgi kan cik puteri no over sgt PEMALU nyer..alahai.
ingat lagi time join program kat upm tu..
smua respon dri student kat cik puteri sama je..korang nak tahu pe dia..

P E M A L U + C O M E L

smua kertas yg cik puteri dpt mngatakan cik puteri ni malu + comel...
tu je jwapan yg cik puteri dapat..
jdi mmg x dpt dinafikan lgi la yg cik puteri ni mmg pemalu..
that"s why la cik puteri katakan TIDAK pada en.alien...
walaupun tengah lapar time tu + perut sakit gara-gara masuk angin..
huhuhuhuhuhuhuuh



hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..
nampak gayanya makan angin  je la malam ni cik puteri oiiiiiiiiiiiii
padan muka cik puteri...
uwekksssssssssssssssssss















ciK pUtEri MerAjuK



as-salam semua....
belum baca isi entry cik puteri kali ni..
mesti korang semua dah tahu kan ape sebenarmya yg cik puteri nak citer
hurmmmmm.....mstilah cik puteri nak mrajuk sebabnyeeeeeeee.....tuttttttttttttttt
mesti nak tahu kan ape sebab dia...
meh sini nak citer...
wlaupun bila tgah menaip untk entry ari ni....
air mata x segan langsung kat cik puteri ni,......
uauwawuauwauwauwauwauwu




gambar kat atas tu mengambarkan bagaimana perasaan cik puteri skrg ni...
huhuhuhuhuhuhhuhuhuhuuhu

cik puteri merajuk gara-gara cik bff la...(cik ema + cik aju)
hurmmmmm.....
korang nak thu x..smpai skrg cik bff still x ucap besday taw...
diorang diam je..
tu yg cik puteri geram sgt tu..
diorang lupa ke kat cik puteri ni...
diorang x ingat dah ke kat cik puteri ni...
sampai hati korang erk..
nak mjuk selagi korang diam mcm ni....
x nak ckp dah...x nak msj dah....
smuanya x nak la..hurmmmmmmmm

AND another person that make me like this...
mestilah en.alien ni
nak thu kan..blh dia ckp kat kita kan..dia lupa nak kol mlm tu kan..
n pastu kan...dia ckp kan..x nak gnggu kita...sbb kita kan..da prgrm ari tu....
arghhhhh penat la plak asyik kan je..adoi...



Monday, March 4, 2013

new HOME and FRIEND for Me


salam semua....
hurmmmmm..pejam celik pejam celik..x sangka kan dh sebulan jdi warga umt @ terengganu..
first day smpai trngganu..alahai..sikap kemalasan yang sesangat....
asyik teringat nak balik mah je..
macam2 alasan la bagi..
rindu family....
nak makan masakan mak...
hahahahahah..kalu dah x nak mcm2 alasan blh create kan..
but NOW i"m HAPPY with them...

the FIRST person i know before menjadi warga terengganu...
^
^
^
^

inilah dia en firdaus @ pp...
kalu cik puteri ada masalah alahai comform mesti cari dia punye lah...
camne cik puteri blh kenal ngn en firdaus ni..nnti2 la cik puteri story2 erk..
hehehehehehehhe

the SECOND person i know......jeng jeng jeng....
^
^
^
^
^

korang nak taw tak camne cik puteri boleh knl dgn my sis ni...
meh sini duk dekat2 erk...ni dia cik anne..
cik puteri ni mmg x boleh lari dri prasaan takut...
al-maklumlah sebelum ni ada je roomte but NOW i"m lonely....
hari ketiga di umt cik puteri ni takut la nk tido sorang-sorang..
so mengadula kat en firdaus ni....."ana takutla tido sorang-sorang :("
en firdaus ni kesian agaknya kat cik puteri ni kan.......
that"s why dia tolong keneng-kenengkan ngn cik anne ni...
so...dpt la roomate baru untuk sementara waktu nak hilangkan perasaan takut ni....

the THIRD person....wowwwww mcm ranking la plak..
^
^
^
^
^

bertemula cik puteri dgn cik annie ni,,,
orangnya datang dari sabah...
nun jauh di seberang sana....
hehehehhehehehehe

disebabkan en firdaus ni busy disebabkan tutttttttttt...
nnti2 la citer ye..heheheh

cik anne bwkla cik puteri prgi makan stemboat...
brtambah ramai la kwan cik puteri kat sini,,,
jeng jeng jeng jeng.....
^
^
^
^
^
^




meh sini cik puteri nak kenalkan erk...
diorang semua tu adalah cik nad, en adzly dan en aliff...
first time jumpa diorang semua bila time makan steambot..
sangat enjoy dgn diorang semua,,,,,,
i love them......

tengah2 syok mkn steambot tiba2 muncuk en firdaus ni..entah turun dari langit mana..
tiba2 muncul plak di situ..
fuhhhhhhhhh just go on...
perfect dinner mlm tu wif them...


beginilah kisah cik puteri bila pertama kalinya menjejak kaki di umt terengganu..
inilah mereka yang selalu menemani cik puteri...
inilah mereka yang membuat cik puteri selalu ketawa ketika merindui family dan kwn2 lama...





my BesDay wif Pak Cik DriVer


salam semua...
bila dah terlalu rindukan cik teman ni..alahai..banyak la entry baru yang masuk..
semangat la katakan cik puteri ni..
wwowwwwwwwwww.....semangat gitu cik puteri ni..
entry kali ni cik puteri nak berkongsi kisah sedih la plak...
baru je second entry setelah sekian lama menghilang..nak berDRAMA la plak...
adoi...cik puteri memang x boleh melarikan diri dengan air mata..eeeuwwwwwww.....

semalam 3/3/2013 genapla umur cik puteri 24 tahun...
x sangka begitu cepat masa berlalu.
dulu rasanya baru je kat dalam perut mak,,,(macam la ingat sangatkan time kat dlm perut mak tu)
wowwwwww...sebenarnya x boleh nak trima hakikat umur dah makin meningkat..
alahai...wlaupun umur dah memg sesuai nak melangkah ke alam perkahwinan..
BUT perangai cik puteri ni still keanak-anakan lagi..
camne la nak dapat cik suami kalu perangai still mcm budak2 kan...
hahahhahahahahahahahahahahahahah

semalam kan..nak tahu kan...cik puteri kan....
hahahah..excited x nak taw cerita cik puteri ni..hehe
first time sambut besday dalam bas dengan pkcik driver..
and time besday manage student2 umt ni untk program kat upm..
x da feeling time tu...
mcm blurrrrrrrrrr jeeeeeeeeeeeeee

x macam sebelum ni kan...dulu time kat usm,,,
kawan2 sentiasa ada untuk cik puteri bila besday..
but NOW diorang semua jauh and busy..
x da masa untuk cik puteri..
but NO hal lah....
diorang still ingat besday cik puteri
itu yang PENTING buat cik puteri

walaupun dulu time besday..comform cik puteri kna mandi untuk kali kedua..
apa tidaknya.....


t e p u n g

+

 a i r 
+

t e l u r


itulah sahabat cik puteri bila time besday..
walaupun mandi dengan semua tu tapi cik puteri still dapat mengukir senyuman untuk diorang semua
nak tahu KENAPA...
sebab cik puteri SAYANG korang semua..
mmmuahahhhhhhhhh

sEmanGat barU


salam semua...
alhamdulilah setelah beberapa bulan cik puteri menyepi dan akhirnya kembali bersama teman cik puteri..
bukannya cik puteri menghilangknn diri daripa korang semua..
tapi cik puteri ingin mencari ketenangan dan ingin lupakan semua kisah silam cik puteri..
mungkin lepas ni setiap entry cik puteri tidak digandingkan bersama teman hatinya..
maaf la semua k...
cik puteri dah delete semua entry cik puteri dengan teman hatinya..
walau apa pun yang dah berlaku..
cik puteri sentiasa doakan teman cik puteri ni bahagia bersama orang tersayang..
cik puteri dah brjanji pada diri sendiri..
selagi cik puteri x boleh maafkan teman cik puteri..
jangan sesekali nak singgah blog ni..
terlalu banyak kenangan bila dikaitkan dengan blog cik puteri
but NOW cik puteri dah redha dengan semua apa yang berlaku pada diri cik puteri
setiap apa yang berlaku da HIKMAHnya...
and cik puteri just go on dengan liku-liku kehidupan yang akan datang..


 wowwwwwwwwww.......cik puteri rindu giler dengan bloh  ni "cik teman"..
lama x lama lebih kurang 10 bulan cik puteri menyepi melarikan diri....
and NOW cik puteri mulakan hidup baru..
teruskan hidup dengan matlamat yang baru..
ooooooo yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
pasti BOLEH!!!!!!!