Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

Saturday, December 21, 2013

syukur ya Allah..


"Syukur YA ALLAH moga ia kembali tenang, damai aman senantiasa dibajai dgn kasih serta syg MU..Terima Kasih atas kemaafan yg sudah sekian lama tertangguh..Terima Kasih YA ALLAH.."

cik ana rasa terharu bila baca post ni...
cik ana tahu post ini untuk kami berdua....
semoga ikatan persahabatan kita kekal selamanya....

terima kasih Ya Allah...
terima kasih segalanya....................................
setelah sekian lama ku diuji dengan penantian dari Mu ya Allah...
setelah sekian lama ku diuji supaya sentiasa sabar dalam menempuh dugaan Mu Ya Allah..
terima kasih kerana kembalikan semula sahabatku ni sampai syurga..
insyaAllah.......amin......

sudah lama cik ana maafkan awak......
cik ana tak ambil hati pun selama ini...
anggap ia hanya sebagai ujian dari Allah untuk hamba2Nya....
cik ana pun nak minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki atas apay kelakuan cik ana selama ni...
mengalir juga air mata cik ana bila baca mesej tu...
terima kasih ye awak sebab sudi jadi kawan saya..
saya harap kita masing-masing
bahagia hingga akhir hayat di samping orang tersayang...
saya sentiasa mendoakan kebahagian awak walaupun saya jauh di sini..


thank you sooooooo much..
i'll appreciate that..








Sunday, July 28, 2013

Alhamdulilah

Alhamdulilah.......

Akhirnya siap jugak report n log book untk asigmnt prktikal cik ana...
Fuhhhhh...penat nak memerah idea ape yg nk tulis kt dlm report tu..
Siap report cik ana ni means brakhirlah sudah praktikal cik ana kat umt ni...
Sedih la jugak kan nk meninggalkan umt ni...
Bnyak benda yg cik ana dh blajar...
Pngalaman tu mmg cik ana guna di luar sana nnti..

thanks.

Thursday, June 13, 2013

mIsS yOu a LoT







But. who?????

^
^
^
^
^

my oppa..
hehehehhehehehe

amboi-amboi cik ana....
gatal sangat dah ye.....
addicted sangat ngn korean drama...sampai mr.shy pun cik ana panggil "oppa"
hahahhahahah



" ...kalau dia memang jodohku, dekatkanlah KAMI..."


Tuesday, June 11, 2013

nErvOus + HaPpY


as-salam semua..
cik ana di sini sihat alhamdulilah..
syukur alhamdulilah diberi peluang untuk melihat keindahan ciptaanNya..
post kali ni cik ana just nak story tentang mr.shy la..
hehehehehehehe


handsome tak gmbar mr.shy kat atas ni..
hehehhehe

minggu lepas untuk kali kedua cik ana ke setiu gara-gara nak antar cik ema ke pangkuan suami tercinta @ kota bharu, kelantan...
cik ana x plan pun nak ke sana..
diikutkan plan asal just terus je nak blik kmpung hlaman n singgah kejap kt mjlis cik ema..
plan lain plak yg jadinya..

last day keje minggu lpas, cik ana kena balik awal skit la dri yang biasa..
al-maklumlah cik ana nak tumpang akk sepupu nak g umah cik ema ni..
hehehehhehehe..
nebes jgk la cik ana ni balik sekali dengan akk mr.shy..
malu pun ada..tapi wat blurrrr je..
hehehehhehehehehe

perasaan malu muncul la bila cik ana ni dah mula rapat dgn mr.shy..
maluuuuuuuuuuuuuuuuu.......hehehe
cepatnya dah sampai umah..
x sedar gara-gara main dngn anak saudara mr.shy (aisyah)
sangatttttttttttttt la comel..





sangatttttt comel.....:):):):):):):)

tengah hari tu cik ema ajak teman g cari barang sikit untuk kenduri esok..
tgh syok2 cari tudung terjumpa plak mr.shy ni kat bandar..
adoyai blh plak dia datang kt tmpat keje cik ema..
bak kata mr.shy saja je singgap kedai kjp..
elehhhh...ye la tu nak cari barang...
cik ana tersangat la malu.....
first time jumpa bila dah "rapat" ni kan..
hehheheh..tapi dalam hati dah ada taman bila nmpk mr.shy...
hahhahahahahahha

lepas jalan2 ngn cik ema n budak comei aisyah ni..
duk lepak jap ngn cik ema n mak cik ema...
best plak suasana  kampung time petang2 mcm ni..
rindu plak nak balik kg halaman jumpa family cik ana...huhuhuhu

ingatkan x jumpa dah mamat ni
tetiba je datang la sorang mamat ni..ingat kan siapa la..
rupa-rupanya mr.shy..
maluuuuuuuu sangatttttttttttttt time tu...
tapi cik ana macam biasala wat blurrrrrrrr je kan..
hahahahhaha..nak cover malu la tu..kikikik
boleh plak dia duk lepak kat situ..
bak kata cik ema...tiba2 nak main takraw plak kat sini..
sebelum ni x pernah pun..hahahahhaha
adoi..mr.shy ni mimpi apa plak dtg main takraw kat sini...


dah dekat maghrib, cik ana pun masuk la rumah..
x elok plak anak dara duk kat luar rumah senja-senja macam tu kan..
x lama lepas tu mr.shy pun balik umah la...

mr.shy ajak makan malam tu..
al-maklumlah cik ana kena ulser time tu, x boleh nak makan nasi sgt la..
tapi cik ana tolak pelawaan mr.shy tu..
x manis la kalau cik ana keluar makan dgn mr.shy plak..
apa plak orang kata nantikan...
hehehhehe

tutt tutt...boleh plak muncul sekali lagi mr.shya ni kat umah cik ema..
mimpi apa plak ni dtg umah cik ema mlm2 nie..
bab kata abang ipar cik ema..
" patut la da kat sini..hihihh..ada orang lain dlm rumah ni rupanya"
time tu hanya cik ana je la yg tahu betapa maluuuuunyerrrrr
rasa nak letak muka dalam laci almari je..
tak pun pakai purdah je..biar nmpak mata je..
mlm tu memang kaw kaw la kena ngn family cik ema pasal mr. shy ni...
macam biasa la..muka yang blurrrrrrrrrrrrrrrrr mnjadi pilihan cik ana


tapi kannnnnnnnnnnnn....cik ana suka jgk mr.shy dtg umah...
hahahahhaha..gatal betul cik ana..adoyai....


keesokan harinya tibalah masa untuk berangkat ke kota bharu..hehehhehe
sangat-sangat suka balik kampung cik ana ni sambil antar cik ema kita nieee...
dah settle majlis cik ema,...
cik ana apa lagi + cik suzie bergambar sakan dengan cik ema..
al-maklumlah dah lama x berjumpa dengn cik bff nie...

tengah syok2 ambik gambar dapat panggilan dari mr.shy ajak cik ana g jalan2 dngan family dia..
terkejut la cik ana..
mula-mulanya cik ana tolak pelawaan tu..malu kottttttt
tetiba muncul cik ana plak..
hehehheheh

akhirnya, mengalah jgk la dgn mr.shy ni..
so cik ana ikut la mr. shy & family g jalan2 kat kb mall...
nervous + happy + malu.....
itu lah perasaan cik ana time tu..
agak2nya mesti family mr.shy tertanya-tanya knapa boleh muncul cik ana ni kan..
nasib baik la cik ana ni dah kenal la sikit family mr.shy ni..
x la rasa malu sesangat...
hhihihihihihihi



so mr.shy nak antar cik ana balik umah la..
tetiba je kak na tny " kat mane masjid pling dekat" 
cik ana pun cakap la dekat ngn umah atuk cik ana..

so.....mr.shy and keluarganya singgah la kat umah cik ana untuk solat..
agak lama jgk la diorang semua kat umah cik ana..
lps mghrib baru la diorang  semua bertolak balik...

kelam kabut kejap mak..hehehhehe..
nak prepare mknn + mnuman untuk tetamu...
nebes la sgttttttttttttttt time tu..

bak kata pkcik ana.." eh..ingatkan nak datang merisik along"
hehehehheheheheh..
nasib baik tak tercekik time tu..
al-maklum lah lapar so tgh mencekik goreng pisang la...
hehehheheheheh

btw...cik ana rasa hepi sgt time tu..
dapat luangkan masa dgn mr.shy & family....


thank you so much.....
I'll appreciate that........................................
the most precious moment in my life after along time ago.............






Monday, June 10, 2013

cik bff @ exroomate




akhirnya cik ana dapt jugak jumpa cik bff @ ex roomate..
sangat hepi bila dapat jumpa
terlalu banyak benda yang nak diceritakan
termasuklah  gosip hangat tentang mr.shy..

bab kata cik suzi..
wowwww cik ana..cute la muka mr.shy ni..
hahahahhahahaha

terubat rindu bila dapat jumpa cik suzi..
entah bila lah lagi dapat jumpa cik suzi ni ye..
heheheheh
mungkin di sekayu  nnti
insyaAllah.....


untuk  kali kedua nya cik ana ke kg buluh  setiu..
jeng jeng jeng
^
^
^


kenduri kali ke-2 nak g antar cik ema ke pangkuan suaminya di kota bharu..
untuka kali kedua jgk la cik ana singgah di setiu..
ada something special yg jadi kat sana..
hehehehheheeh
malu plak nak citer

next post cik ana story k...

miss both of you..
bestfriend forever

Tuesday, June 4, 2013

PanGGilAn HanGiT


hehehehehehhehehehehehhehehehehehhe..
mesti korang semua tertanya-tanya kenapa plak la dgn status cik ana ni kan
meh sini duk rapat-rapat dgn cik ana

semalam cik ana dpt panggilan hangit dri mr.shy..
bila dapat kol je...cik ana blur la..
bnyk persoalan bermain di fikiran..
kenapa la plak mr.shy ni nak kol cik ana tgh2 mlm camni..
apa yang dia mr.shy nak ckp ye..
ada idea ape cik ana nak berborak dgn mr.shy
lama jgk la duk termenung sambil pegang fon yang x henti2 berbunyi...


fuhhhhhhh...akhirnya cik ana pun angkat jgk la kol tu kan,,
kesian plak nnti kat mr.shy hbis kredit plak fon dia yang canggih tu..
fon mr.shy mmg canggih skit la sbb blh transfer bau..
hahahhahahahhahha
best plak bila teringat smula time kenakan mr.shy tu
hehehehehhehehe

agak lama la jugak ddk berborak ngn mr.shy ni..
entah ape yg cik ana merepek..
al-maklumlah mr.shy ni x nak keluarkan suara dia yang merdu..
so mr.shy kena lah dengar bebelan cik ana ni..
pemalu la sgt mr.shy ni..
heheheheheh



Sunday, June 2, 2013

SomEtHiNg DiFFerEnt BuT I LiKe ThIs FeeliNg

malam ni semangat la pulak ye cik ana nak update blog..
al-maklumlah dah lama x update gara-gara bnyak keje kat office..
smpai hjung mnggu pun still ada kat office..
TAPI, x pe...cik ana x kisah pun
lagi suka kalu bnyk keje....
fikiran x  la nak melayang-layang...

wowwwww....kenapa ye ngn status cik ana kat ats tu..
mlm ni kat ana nk story la ngn korang semua psl sorg mamat ni...
disebabkan dia ni pemalu, so cik ana pnggil dia Mr.Shy la...hehehehhehehehehhehe

hurmmmmm..cik ana ni x nak la perasan lebih sesangat kan..
cik ana just a simple person..
BUT, i think something different when i see this guy..
setiap percakapan, kelakuan cik ana diperhatikan....
smpai kena tegur dgn ank sedara..
dan macam-macam lagi la,,,
yg tu nanti ye cik ana nk story kat blog ni
hahahhahahahahahhahahahhahahahha..


cik ana suka tgk Mr.shy ni, .korang nak thu knapa...
meh sini duk dekat2, cik ana nk cerita

1.jaga solat...( yang ni cik ana pling suka....paling tip top la..)

2. suka budak2..mcm cik ana jgk la..( suka tgk gelagat dia brgurau dgn ank sdara )

3. rajin wowwwwww..( bngun je pgi bunyi bsing..sape plak yg wat bising ni..rupnya mr.shy tgh racun rumput..heheheheh)

4. baik..( mr.shy: sya balik kjp ye...cik ana: knp?...mr.shy: nak beli syur jap...alahai...terharu jap...)

5. take care....so sweet...heheh ( tgh duk lepak kt pntai ngn family cik ema, mr.shy dtg malu2, nah la duk atas slipar sya ni..nnti kotor bju klu duk kat pasir tu..hehehehehhe
&
tgh  syok2 letak syur kat tepi tu..al-maklumlah cik ana ni x suka mkn sayur..tiba2 dia yg duk kt sebelah ni bgi pinggan...." nah, ambik syur tu ltak kt dlm pinggan " cik ana malu2..hehhe..x pe2.." letak je la. so cik ana pun ltak la kt dlm pinggan tu, even mr.shy still x siap mkn lgi..
agak-agaknya dia nmpk kot cik ana syok sgt pilih syur kt dlm mangkuk tu

6. pemalu( " nah, ambik fon ni, ltak no fon ye" trkjut cik ana kjp time dlm kete tu...tiba2 je mntk no fon dpan cik ana...kira nak tnjuk macho la tu wlaupun malu2..hehehheh
x nak plak pndang cik ana time mntk no tepon tu..malu la sgt)










weDDinG cik BFf



Alhamdulilah.........
selesai sudah majlis perkahwinan cik ema @ cik bff..
cik ana harap hubungn cik ema dan pasangannya kekal hingga ke akhir hayat..
sayu rasanya hati disaat pengantin lelaki nak lafazkan akad nikah..
buat kali keduanya cik ana merasakn perginya seorang shabat untuk menjalani kehidupan rumah tangga..
TAPI,  cik ana tumpang bahagia..

pesanan untuk cik ema
^
^
^
^
1. jangan lupa ye tnggungjwab seorang isteri kpd suaminya..
2. jadi isteri solehah untuk suami dan bakal ana2 nanti ye..
3. dan jgn lupa jdi anak solehah pada mama n abah ema serta keluarga mentua...

cik ana selalu doakan kebahagian teman-temannya..
















Monday, March 18, 2013

MaLu vs mAraH


as-salam semua..
hari ni ringkas je entry cik puteri..
mood cik puteri for today
^
^
^
^
^
^
^
^



vs



Sunday, March 17, 2013

KuaTkaN SemaNgAt WahAi SahaBatKu



as-salam semua..
dah lama cik puteri tak update entry baru..
lately busy sikit..
dan macam-macam lagi yang berlaku dalam hidup cik puteri..

11 mac yang lalu....
sahabat saya cik fatymah telah kehilangan ibu tersayang..
cik puteri sendiri pun mula-mula x boleh nak terima apa yang berlaku..
ianya berlaku dalam sekelip mata..
dah x boleh nak makan sayur keladi..
cik puteri x dapat nak rasa masakan arwah ibu cik fatymah dah..
tapi apakan daya..
jodoh, ajal dan maut semuanya ditentukan oleh Allah SWT..
ianya hanya dipinjam sekejap untuk kita..
sudah sampai masanya, ia akan kembali kepada-Nya..

cik puteri harap sangat kawan baik dia kuat untuk menerima segala cabaran dan dugaan ini..
setiap yang berlaku pada diri kita semua ni ada hikmahnya..
dan setiap ujian yang diberikan tidak akan melebihi kemampuan kita..
cik puteri tak tahu nak cakap camne
cik fety je tahu macam mana rasanya kehilangan seorang yang tersayang..
cik puteri harap sangat cik fety jangan putus asa..
dapatkan skrol ijazah untuk arwah ibu fety ye..
walaupun arwah ibu x sempat nak melihat kejayaan anaknya itu..

tapi jangan sedih-sedih ye..
ramai lagi yang akan menyokong cik fety..
cik puteri sentiasa ada untuk kamu....


Friday, March 8, 2013

HujaN kEmaRiN


as-salam semua kawan-kawan blogger...
dah dua hari x update entry baru..lately cik puteri busy sikit la...
heheheheh
ada something cik puteri nak share dgn "cik teman" ni...
huhuhuhuhuhuhu


cik puteri tgh syok online facebook ni...
tiba-tiba ada satu friend request...
ish sape plak yg request ni kan...so cik puteri klik la friend request tu..
alamak..mmg trkejut giler la cik puteri bila tgk sape yg request tu..
secara automatik cik puteri terus la hide request tu kan..
x sanggup cik puteri nak approve..

sejarah silam cik puteri dgn encik tu mmbuatkan cik puteri tak boleh nak menerima someone special
dalam hidup cik puteri ni..
memang cik puteri dah boleh maafkan dia TAPI.....
luka tu still masih ada..
dan sampai bila-bila pun cik puteri tak akan lupa..
ianya tetap akan menjadi sejarah silam untuk cik puteri buat selamanya..

cik puteri pun x tahulah kenapa cik puteri boleh berdendam macam ni sekali..
mungkin kelakuan encik tu membuatkan cik puteri terkejut...
dengan tiba-tibanya encik.........................tuttttttttttttttttt
dan dengan tiba-tibanya lagi cik puteri ternampak something di ........................tuttttttttttttttttttttttttt

waktu tu hanya TUHAN je yang tahu betapa kecewanya hati cik puteri..
x pernah terfikir perkara ni boleh terjadi sampai macam ni sekali..
dan sejak dari itu..
sungguh sukar cik puteri nak menerima seseorang yang istimewa dalam hati ni..
bukannya cik puteri x nak buka hati untuk someone special..tapi sangat TAKUT...
takut jika ianya berlaku semula dalam hidup cik puteri...

cik puteri berterima kasih sangat-sangat kat cik turah n cik haini..
x pernah hilang dari cik puteri..
sentiasa memberi sokongan pada cik puteri..
sejak kebelakangan ni cik puteri RINDU sangat kat cik bff ni..
walaupun kami bukan lagi............................tuttttttttt

sampai bila-bila pun cik puteri x akan approve..
sampai bila-bila pun cik puteri x nak ambik tahu pasal encik tu..
sampai bila-bila pun jangan sesekali datang dalam hidup cik puteri even sebagai kenalan biasa...
sejak tarikh keramat tu..
encik dah hilang dari segala kenangan manis cik puteri...
hanya kenangan pahit encik je yang menghantui cik puteri..
maaf sangat..cik puteri x cukup kuat nak lupakan semua yang encik dah lakukan pada saya..

ia mungkin memakan masa yang lama untuk cik puteri ceria seperti dulu..
walaupun sekarang ni cik puteri dah menulis semula setelah sekian lama menyepi..
x semestinya cik puteri dah lupa apa yang encik dah lakukan..
sekali lagi cik puteri minta maaf atas sikap cik puteri ni..

cik puteri sentiasa berdoa supaya awak bahagia dengan insan tersayang..
dan cik puteri juga berharap encik sentiasa mendoakan kebahagiaan cik puteri..
mungkin suatu hari nanti cik puteri boleh ceria seperti dulu..



Kemarin ku dengar kau ucap kata cinta
Seolah dunia bagai dimusin semiesia.Net
Kau datang padaku membawa luka lama
Ku tak ingin salah semua seperti dulu
Tak ingin lagi rasanya ku bercinta
Setelah ku rasa perih
Kegagalan ini membuatku tak berdaya
Tak dapat lagi rasanya ku tersenyum
Setelah kau tinggal pergi
Biarkan ku sendiri tanpa hadirmu kini lagi
Biar ku sendiri tanpa hadirmu kini lagi
Hujan kemarin"













Wednesday, March 6, 2013

bLooD dOnatioN


pagi-pagi dah bersemangat nak g kerja ni...
bukannya ape..excited nak g derma darah kat kompleks siswa UMT..
semalam,,tunggu punya tunggu..agak pelik..
kenapa x da orang pun derma darah kat sini..rupa2nya salah trikh la..
excited punye pasal..sampai lupa trikh..adoyaiiiiiii..pening2...

dah punch card..cik puteri buat la krja skit-skit..
second day kat jabatan baru kan..
pastu da staf ajak g makan...mmg x tolak la kan sbb mmg kna mkn sblum g derma darah..
nak mkn pgi tu sblum kerja x sempat plak..
sebabnye cik puteri ni bgun punya la lmbat..lena sgt tidurnye....
ish ish ish...susah nak buat calon menantu ni..kikikikik

alhamdulilah kenyang makan sarapan pagi tu..
nasi kunyit + nescafe o ais sudah selamat masuk dalam perut..
so ape lagi..cpt2 trun bawah nak g derma darah...
( dalam hati kalu x pass pun x plah..huhuhuh)

akhirnya...................yeah.hhh......................
pass jugak kali ni stelah 2 kali kna reject...
berdebar-debar jugak la nak derma setelah sekian lama asyik x lepas je..

tunggu punya tunggu....ramai giler student yg nak derma darah...
naik office smula buat kerja la....
and then turun la balik..wowwwwww...ramai lgi student ni...
bila nak habis la dahh.....penat menunggu..

jam menunjukkan pkul 4 petang...
akhirnya...tiba turn cik puteri nak derma darah..
time nurse nak suntik tu..
memang x la cik puteri nak tengok jarum yang agak besar la jugak...
rasa nak lari balik je wlaupun dah baring atas kerusi tuuuuuuuuuuuuuu...
wat muka blurrrrrr je la time tu..
nak cover sikit la prasaan takut tu..

sempat lagi adik kat sebelah tu ckp....
" akak..lajunya darah akak keluar..."
wwowwwwwwwwwwwwwwwwwww ye ke.....excited kot cik puteri ni nak derma darah...
tu yg darah kluar kaju je....100km/jam..hahahah
x sampai 5 minit dah settle derma darah..
so rehat2 skejap la atas kerusi tu..
kalu x pengsan plak cik puteri ni...
muka pun dah pucat..

sempat lagi snap gambar time derma darah tu..
dengan muka x malu..
" adik..boleh x tolong ambik gmbar akak.."
hehehehehhehe...



sempat lagi tunjuk peace time derma darah..kikikii



dapat la kipas freeeee...dri PKU UMT





yang paling penting nak sijil ni buat kenangan..hehehe


disebabkan cik puteri lupa nak bawak buku merah tu..dapat kad ni lahhhh








Tuesday, March 5, 2013

RinDu aLisYa




nak tahu kat sape cik puteri sesangat la rindu ni..
jom-jom tengok video kat bawah ni,..
^
^
^
^
^

video

rindu sangat kat alisya..
nanti kaklong blik kampung erk..
tungu taw...





al-IkhSan....


dalam emosi x menentu disebabkn mrajuk ngn cik bff
nafsu nak berSHOPPING mesti la x kan hilang punyerrrrrr..
nak shoping beg punya pasal..prasaan mrjuk tu kita simpan dalam almari besi kjap..
hahahahhaah..
supaya dia x keluar nak kcau mood cik puteri yang nak shopping ni...

rasa macam nak keluar LAVA je dri mulut cik puteri ni nak ajak g al-ikhsan..
nak cakap ke x..nak cakap ke x?????
itu la ayat yg menari-menari dalam fikiran cik puteri time tu..
akhirnya keputusan pun telah di ambil...
terover la plak cik puteri ni nak berSTORY pun..
macam hakim nak jatuhkan hukuman kat pesalah la plakkkkk.....adoyaiiiiii...

dengan BISMILAH cik puteri ajak la g al-ikhsan jap..
time tu boleh plak dia wat x tahu je..
fuhhhhhhhhh..menyesal plak cik puteri mintak tolong..
wat muka blurrrrrr je time tu..

TIBA-TIBA brhenti kat tepi jalan...
comform2 la kat tepi jalan kan..kalu kat tengah jalan.....mmg dah lama kena lenyek ngn tayar basikal......
cik puteri ni ikut la...nak kemana x tahu la..
jeng jeng jeng....
ternampak al-ikhsan.....
wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww


rupa-rupanya g bwk cik puteri shoping kat al-ikhsan,,
hehehehehehhe
suka la sesangat kan cik puteri ni..
mata pun melilau mncri beg yg sesuai..
fuhhhh..kecewa sbb x da beg yang menarik...
balik ke kereta dngn hampa sekali...
hurmmmmmmm...lain kali la g shoping plak....



ehhhhhhh kenapa ni tiba2 je kereta ni brhenti plak...
yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
cik puteri nmpak 2 buah kedai al-ikhsan...
ingatkan nak balik dah tadi...
rupenye2..tutttttttttttttt.....



inilah dia hasil shopping cik puteri tadi..
wlaupun design yang cik puteri nak tu x da...
yang ni pun kira ok la....
hehehhehe..
suka-suka



free gift.....